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To: Verne, B. Michael

Subject: HSR Question
Mike,

I have a somewhat unusual potential transaction and I was hoping to get your
thoughts/confirmation. The facts are as follows:

Step 1: A sells $4@ million worth of assets to B.

Step 2: B and A each contribute $40 million worth of assets to N (a newly
created 56/50 1V)

Step 3: A and B also agree that N will purchase an additional $58 million
worth of assets from Awithin 3 years. In the meantime, N will lease the $58
million worth of assets from A.

Questions:

1. Are steps 1 and 2 considered together as the formation of a new 1V or
should they be analyzed separately?

2. I think either way, A is not required to file because of the
intercompany exemption andN is not required to file because of 802.41. B is
not required to file because it is only acquiring half of the 1V or $40
million and therefore the size of the transaction test is not met.

3. Considering step 3, do I need to add the $50 million into the value
of N? If so, am I correct that A and N would still not need to file because

of the above reasons and that B would not need to file because its half of N
is still valued under $65.2 million?

4. If each party contributes cash at the timeN is created, is that cash
still treated as an exempt asset?

Thanks as always for your help.

Kind regards,

8/25/2009



1. Analyze separately

2. This not intraperson for A because § 802.30 specifically says it
does not apply to formations under
§ 801.50

3. The future commitment to sell $50 MM in assets to N only goes
to the size-of-person of N, not the value of the interests being
acquiredin Nby Aand B

4. Yes — for purposes of § 802.4. A and B still would not have to
file for the formation of N because for each of them under § 802.4,
N only holds $40 MM in non-exempt assets no matter how much
cash is contributed

Note: Neither A nor B has a filing obligation in either the initial $40
MM acquisition of assets or the formation of N. However, B will
have to file within a year of the second sale of assets by Ato N
because the agreement for A to sell the $50 MM in assets to N
(with B as the UPE) has been entered into within 180 days of the
agreement for A to sell the $40 MM of assets to B, therefore
aggregation is required under § 801.13(b)(2). B would file as the
acquiring person and A would file as the acquired person for an

acquisition of $90 MM in assets.
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